De 2023 Defender 90 V8

De Land Rover Defender 90 V8 2023

De 2023 Land Rover Defender 90 V8. Een auto die u wellicht kent uit de laatste James Bond film ''no time to die''. Het is een prachtige en praktische auto met de rauwe emoties van de 5.0 supercharged V8. Is dit de ultieme Land Rover? In onze nieuwste video vertellen we u graag alles over het stoere design en de ongeëvenaard krachtige prestaties van de Defender V8, die momenteel bij ons in de showroom te bewonderen is. 

Deze Land Rover Defender 90 V8 is gespoten in Santorini Black en voorzien van 22' zwarte velgen die snel te herkennen zijn aan het Defender woordmerk op een van de vijf spaken. Daarnaast is deze Defender uitgevoerd met het Extended Black Pack, waardoor alle accenten in het zwart zijn uitgevoerd, inclusief de voor- en achterbumper. Dit Extended Black Pack, geeft de auto een erg stoere uitstraling, wat wat goed past bij de motor die erin ligt. De Defender 90 V8 beschikt namelijk over een vijf liter supercharged V8, die maar liefst 525 pk en 700 newtonmeter koppel levert. En dat maakt deze Defender uniek. Dit is momenteel namelijk de laatste Land Rover die nieuw leverbaar is met deze motor configuratie. 

De Defender 90 is de 3 deurs variant van de Defender. Aan de achterkant is de auto voorzien van grijze achterlichten die uniek zijn voor de Defender X en Defender V8. Verder is deze Defender voorzien van maar liefst vier uitlaatpijpen en daaruit komt natuurlijk het woeste en rauwe geluid van de supercharged 5 liter. Naast de sportieve motor biedt de Defender 90 ook een uiterst comfortabele rijervaring, want naast alle luxe opties beschikt dit model ook over adaptieve luchtvering. Dit zorgt ervoor dat u zo min mogelijk merkt van alle oneffenheden in het wegdek.

Tenslotte is deze Defender ook erg rijk uitgerust. Aan de achterzijde beschikt dit model over een elektrisch trekhaak waarmee u bijvoorbeeld gemakkelijk de paardentrailer of de speedboot mee zou kunnen nemen. Ook in het interieur vinden we vele opties die het rijgemak en het Comfort van deze Defender V8 ten goede komen. Te beginnen bij het meridian surround sound, het hoogste niveau audio systeem dat Land Rover op dit moment levert. Op het stuurwiel, dat overigens kan worden verwarmd, vindt u de Adaptive Cruise Control met de Steering Assist. Daarnaast vindt u, geïntegreerd in de voorruit, de Headsup Display, waarmee u altijd gemakkelijk uw snelheid in de gaten kunt houden.  Uiteraard is er nog veel meer te ervaren aan deze Defender 90 V8 uit 2023. We nodigen u daarom graag uit voor een bezoek aan onze showroom. Hier kunt u de Defender in het echt bewonderen of een proefrit maken. Liever direct zien hoe dit prachtige model eruit ziet? Bekijk dan onze video hieronder!